DSC 2109 1

Word jij één van onze nieuwe Handmade in Brugge makers?

Gepubliceerd op

01 feb. 2023

Handmade in Brugge kent jaarlijks nieuwe labels toe aan makers die het verschil maken binnen hun ambacht. Dit kan o.a. door uitmuntende technische of vormelijke kwaliteit, vernieuwing en experiment, skills en ervaring, creatief ondernemerschap, familiale of lokale traditie, gebruik van lokale grondstoffen, circulaire economie, duurzaamheid (people/planet/profit), verrassend businessmodel, samenwerkingen met andere makers ...

Ben je een ambachtelijke maker die in Brugge produceert? Blink je uit in wat je doet? Dan kom jij misschien wel in aanmerking voor het HANDMADE IN BRUGGE LABEL!

Schermafbeelding 2023 02 01 om 12 37 42

WAT ZIJN DE TROEVEN VAN HET HANDMADE IN BRUGGE LABEL VOOR JOU ALS MAKER?

Het HANDMADE IN BRUGGE LABEL vormt een erkenning voor ambachtelijk vakmanschap. Als labelhouder maak je deel uit van een inspirerend netwerk van ambachtelijke ondernemers waar tips & tricks worden gedeeld, plannen worden gesmeed en co-creaties op poten worden gezet. Handmade in Brugge zet haar makers ook volop in the picture bij het brede publiek.

Voor jou als maker betekent het HANDMADE IN BRUGGE LABEL gegarandeerd extra inspiratie, nieuwe uitdagingen en promotie!

Enkele labelhouders uit de lichting van 2022 vertellen je graag wat het label voor hen al heeft betekend:

Richard van The Silver Hand

"Ik vond het een grote eer om vorig jaar het label van Handmade in Brugge in ontvangst te nemen. Het is fijn om deel uit te maken van een community van Brugse makers. Het feit dat ik zelf Engelse roots heb maakt dit voor mij extra bijzonder.

Mijn zaak kreeg een duwtje in de rug door de vermelding in de stadsgids, de verkoop van mijn juwelen in het Sashuis en door de steun van de andere makers binnen de community. Handmade in Brugge brengt mensen samen en het voelt goed om andere lokale makers aan je zijde te hebben."

001 MG 6571lr

Layla van Zeepzot

“Ik zocht al geruime tijd naar een nieuwe atelierruimte, maar zonder succes. Toen ik het label ontving in juni, ging alles plots in een stroomversnelling. Ik kreeg een plaatsje aangeboden in de gloednieuwe uitvalsbasis van Handmade in Brugge: het Sashuis. Sinds november maak ik nu mijn zeepjes in hartje Brugge met zicht op het Minnewater!

Dankzij mijn nieuw atelier in het Sashuis kom ik makkelijker in contact met mensen die de shop bezoeken of er een workshop volgen, maar ook met de andere Handmade in Brugge makers. Dit werkt inspirerend en zorgt voor kruisbestuiving tussen verschillende ambachten.”

001 MG 6647lr

Margot van Atelier Billiet

“Handmade in Brugge is een organisatie waar je als maker thuiskomt. Je ontmoet er andere gelijkgestemde zielen die vanuit een gedeelde creatieve passie aan iets werken, ook al is dat binnen een ander vakgebied. Het is fijn om daar met anderen over te praten, want uiteindelijk breng je heel wat tijd alleen door in je atelier.

Dankzij het Sashuis kreeg ik de kans om een nieuwe markt aan te spreken. Ik werkte altijd met internationale klanten en B2B, terwijl ik nu ook de lokale markt bereik en zelfs nieuwe producten ontwikkel in functie hiervan. Deel uitmaken van deze community geeft mij als maker een goed gevoel!”

001 MG 6223lr

Word één van onze makers

Dompel je onder in onze dynamische groep van Brugse makers.

Made byBits of Love