De Republiek Femke den Hollander 9841

Nacht van de Makers

Gepubliceerd op

20 jun. 2024

EEN AVOND VOL UITREIKINGEN!

Tijdens Nacht van de Makers zetten Handmade in Brugge, De Republiek en TURBOambachten extra in de verf. Op het binnenplein van de Stadshallen werden daarnet de winnaars van BRUGOH! en Prijs Jonge Makers bekendgemaakt en kwamen we te weten wie zich vanaf nu Handmade in Brugge maker mag noemen. Lees snel verder en ontdek wie in de prijzen viel!

De Republiek Femke den Hollander 9853

'The Bruges Fourchette' is Brugges most wanted souvenir!

Eind vorig jaar lanceerden we de wedstrijd BRUGOH!om een origineel antwoord te bieden op het bestaande souveniraanbod. De zoektocht naar Brugges most wantedsouvenir werd een succes, want meer dan veertig voorstellen werden ingediend. Uit alle inzendingen koos de jury een winnend ontwerp: 'The Bruges Fourchette'van designerstrio Nikolaas Pruuost en Nathalie Serfranckx (KinGin) en Björn Van Houtte (Oswalt). En het publiek leek het volledig eens te zijn met de jury, want hetzelfde souvenir won ook de publieksprijs!

'The Bruges Fourchette' is een (friet)vorkje in de vorm van het iconische Belfort. Het is gemaakt van roestvrij staal en komt in een knappe verpakking die verwijst naar onze mooie stad en haar rijke eetcultuur.

Vanaf deze zomer is ‘The Bruges Fourchette’ te koop op verschillende Brugse locaties. Hou www.brugoh.be en onze social media kanalen in de gaten om op de hoogte te blijven.

De Republiek Femke den Hollander 9926

Handmade in Brugge heeft er 8 makers bij!

Elk jaar verwelkomen we nieuwe ambachtelijke makers in onze Handmade in Brugge community en dat was dit jaar niet anders. Meer nog: we bereikten zelfs de kaap van de 100 makers! Deze acht ondernemers kan je vanaf nu ook in onze stadsgids terugvinden:

Wil je ze beter leren kennen? Kom deze zomer dan zeker langs in het Sashuisvoor de expo, workshops, demo's en talks!

De Republiek Femke den Hollander 0444

Lore De Backer wint Prijs Jonge Makers!

Met Marieke De Backer, Layla Dupon en Lore De Backer hadden we drie heel sterke laureaten voor Prijs Jonge Makers, maar er kan er helaas maar eentje de winnaar zijn. De jury koos er goudsmid Lore De Backer uit als winnaar met deze motivatie:

"Lore weet waar ze naartoe wil, hoewel de weg ernaartoe nog een zoektocht is. Ze is innovatief door 3D-technieken te combineren met ambachtelijk werk. De duidelijke link naar architectuur in haar werk versterkt haar eigenheid. Momenteel staat Lore op een kantelpunt en heeft ze enkel nog maar dat duwtje in de rug nodig."

Lore wint een begeleidingstraject door Handmade in Brugge & TURBO en een geldprijs van € 500, geschonken door PL/NK.

De Republiek Femke den Hollander 9949

BRUGOH!

Viel jouw favoriet in de prijzen?

Made byBits of Love