019 DSC8252 LR

Koffiestories

Datum

6 oktober 2022 - 6 november 2022

organisator

ism Openbare Bibliotheek Brugge

Duik mee in de wereld van koffie en ons rijk koffieverleden

De reizende expo Koffiestories doorkruist Vlaanderen en landt op initiatief van het FIKA-huis en dankzij de ondersteuning door Erfgoedcel Brugge ook in Brugge.
We trokken de expo uiteen en koppelden elke module aan een toepasselijke locatie en partner. De samenwerking tussen de diverse partners zorgde voor een boeiende kruisbestuiving tussen ondernemerschap, sociale verbinding, erfgoed, lokaal vakmanschap, ecologie en fairtrade.

Ontdek de weg die koffie aflegt van bij de plant tot in het kopje. De expo belicht het verhaal achter de handen en de kennis die nodig zijn om te kunnen genieten van een heerlijk kopje koffie. Combineer je bezoek van de verschillende expolocaties met een koffietje in een Brugse koffiebar.

Tijdens de maand oktober ontdek je het verhaal achter de Brugse koffiebars via de social media van Shopping Brugge.

Schermafbeelding 2022 08 10 om 09 56 33

De expositie Koffiestories kwam tot stand op initiatief van het Centrum voor Agrarische Geschiedenis met medewerking van o.a. de Vlaamse overheid, Cera, Koffiecafé en Plantentuin Meise.

De Brugse editie kwam er door een samenwerking tussen Erfgoedcel Brugge, Oxfam Wereldwinkel, YOT, FIKA-huis, VIVES Spellenlab, Handmade in Brugge, Werkplaats Immaterieel Erfgoed en Openbare Bibliotheek Brugge.

Bij Handmade in Brugge zitten we niet stil!

Wij hebben altijd nieuwe plannen en nodigen jullie graag uit.

Made byBits of Love