IMG 5584

De Makersmatch

Datum

JANUARI 2015 - DECEMBER 2015

organisator

i.s.m. Stad Brugge

HANDMADE IN BRUGGE zette in 2015 DE MAKERSMATCH op om samenwerking tussen makers en maakbedrijven te stimuleren en door co-creatie tot productvernieuwing te komen. DE MAKERSMATCH ging op zoek naar vijf zinvolle matches tussen ambachtelijke makers en maakbedrijven uit de regio Brugge. Nadat de vijf matches waren gevormd, doorliepen de deelnemers gedurende een klein jaar een traject waarbij ze elkaar en elkaars praktijk beter leerden kennen, samenwerkingsmogelijkheden aftastten, om erna samen tot de ontwikkeling van een nieuw prototype te komen.

Wat als makers, maakbedrijven en ontwerpers samen aan de slag gaan?

IMG 5572
IMG 5789

DE MAKERSMATCH wou onderzoeken wat ambachtelijke makers en ontwerpers kunnen betekenen voor de maakindustrie en omgekeerd, welke kennis en skills beide spelers kunnen inbrengen en tot welke resultaten een samenwerking kan leiden. DEMAKERSMATCH wou vooral werken aan vernieuwing en nieuwe toepassingsmogelijkheden opsporen door oude ambachtelijke technieken te koppelen aan nieuwe technologieën uit de maakindustrie.

Een co-creatietraject vraagt tijd, engagement en een open blik, maar biedt ook veel in de plaats!

04 DSC7685 kopie
01 DSC7446
02 DSC7583
02 DSC7621
05 DSC7727

In deze publicatie kan je de resultaten van DE MAKERSMATCH ontdekken. We hopen dat het andere bedrijven en makers prikkelt om gelijkaardige samenwerkingen op poten te zetten!

DE MAKERSMATCH werd geïnitieerd door HANDMADE IN BRUGGE met steun van RESOC Noord-West-Vlaanderen en Dienst Werk en Economie Stad Brugge en opgezet in samenwerking met Flanders Inshape, UNIZO en VOKA.

Onze bruisende projecten verleggen grenzen

Handmade in Brugge prikkelt en daagt uit.

Made byBits of Love