DSC 0538 2

Word jij Handmade in Brugge maker?

Gepubliceerd op

01 feb. 2024

Handmade in Brugge kent jaarlijks nieuwe labels toe aan makers die het verschil maken binnen hun ambacht. Dit kan onder andere door technische skills, unieke ontwerpen, grensverleggende ideeën, innovatief ondernemerschap, traditiegetrouw werken zonder moderne technologie uit het oog te verliezen, het bijdragen aan een circulaire en duurzame economie, een avontuurlijk businessmodel ...

Vanaf vandaag kunnen ambachtelijke makers die zich hierin herkennen én in Brugge produceren, zich kandidaat stellen voor het Handmade in Brugge label. De oproep loopt t.e.m. 29 februari. Wie dit jaar de bestaande poule van 97 makers vervoegt heeft extra geluk. Zij worden bekend gemaakt tijdens een spectaculaire Nacht van de Makers op 20 juni!

Oproep visual

WAT ZIJN DE TROEVEN VAN HET HANDMADE IN BRUGGE LABEL VOOR AMBACHTELIJKE MAKERS?

Het Handmade in Brugge label vormt een erkenning voor ambachtelijk vakmanschap. Als labelhouder maak je deel uit van een inspirerend netwerk van ambachtelijke ondernemers waar tips & tricks worden gedeeld, plannen worden gesmeed en co-creaties op poten worden gezet.

Handmade in Brugge levert heel wat inspanningen om haar makers bekend te maken bij een breder publiek. Enerzijds door ze centraal te zetten in haar communicatie, maar ook via het Sashuis. In deze shop met ambachtelijke producten, ruimte voor expo's en workshops kwamen het voorbije jaar meer dan 20 000 bezoekers over de vloer.

Voor makers betekent het Handmade in Brugge label gegarandeerd extra inspiratie, nieuwe uitdagingen en promotie!

ENKELE MAKERS UIT DE LICHTING VAN 2023 VERTELLEN WAT HET LABEL VOOR HEN AL HEEFT BETEKEND:

08lr DSC4370

Design by Daaan

"Het label betekent voor mij Brugse trots. Dankzij de Handmade in Brugge community kan je aan andere makers vragen stellen en expertise met elkaar delen. Dit zorgt ook voor fijne samenwerkingen."

15lr DSC5081

Ghek Design

“We vroegen het label aan omdat we aangetrokken waren tot de uitstraling van Handmade in Brugge. Toen we het ook effectief in de wacht sleepten was dat een fijne erkenning. Een jaar later kunnen we zeggen dat we ons dankzij het label minder geïsoleerd voelen als maker.”

62lr DSC4671

Leather Be

“Het label is een bevestiging dat je goed bent in wat je doet. Het geeft je een enorme boost op vlak van zelfvertrouwen en publiciteit.”

27lr DSC5027

The Bruges Gin Society

“Wij zouden alle Brugse makers aanraden om zich in te schrijven voor het label. Je vindt aansluiting bij een netwerk van andere makers waar het fijn is om samen concepten te bedenken en ontwerpen te bespreken.”

08lr DSC4883

Karte Letterpress

“Ik stelde me kandidaat voor het Handmade in Brugge label omdat ik mijn naam en product tot bij de Bruggelingen wou brengen. Het label motiveert me om extra hard te werken en om onze diensten en producten nog kwalitatiever te maken.”

Word één van onze makers

Dompel je onder in onze dynamische groep van Brugse makers.

Made byBits of Love