DSC 7278 2 2

Ontwerp jij Brugges most wanted souvenir?

Gepubliceerd op

20 sep. 2023

Handmade in Brugge lanceert vandaag de souvenirwedstrijd BRUGOH! waarbij professionele designers worden uitgedaagd om een uniek object te ontwerpen dat staat voor de magie van onze stad. Dit most wanted souvenir komt in de zomer van 2024 effectief op de Brugse souvenirmarkt.

DSC 7242 2
DSC 7245 2
DSC 7252 2
DSC 7260 2
DSC 7284 2
DSC 7290 2
DSC 7305 2

OPZET VAN DE WEDSTRIJD

Brugge is van oudsher een stad van ambachtelijke makers en Handmade in Brugge is trots op haar huidige communitywerking die kan terugvallen op een jarenlange ervaring om deze makers uit te d(r)agen, te versterken, te laten groeien en (inter)nationaal te profileren.

Met de souvenirwedstrijd BRUGOH! zet Handmade in Brugge niet enkel in op het verder laagdrempelig ontsluiten van immaterieel erfgoed en cultureel topvakmanschap maar verbreed en vergroot het ook het draagvlak van haar community van ambachtelijke makers. Door de oproep naar professionele designers om een nieuw artistiek antwoord te ontwikkelen op de veelheid aan niet duurzame souvenirs krijgt de bestaande Brugse souvenirmarkt bovendien een kwaliteitsinjectie.

Brugoh oproep vierkant3

HET SOUVENIR

Met BRUGOH! wil Handmade in Brugge geen OH NO! maar OH LA LA! gevoel opwekken. Het object moet het most wanted souvenir van Brugge worden dat staat voor de magie van de stad. Het moet aantrekkelijk zijn voor zowel binnen- als buitenlandse toeristen, maar ook de Bruggelingen zelf moeten er fier op zijn. Het winnende souvenir wordt vanaf de zomer van 2024 verkocht via zorgvuldig geselecteerde locaties in de Brugse binnenstad.

DSC 7294 2

VERLOOP DE WEDSTRIJD

Om de kwaliteit van het eindproduct te garanderen concentreert de wedstrijd zich op professionele ambachtelijke makers/designers.

Wie wil deelnemen registreert zich voor 21 december 2023 via het inschrijvingsformulier. Nadien krijgen alle deelnemers tijd tot 20 maart 2024 om een deelnemingsdossier samen te stellen waarin hun creatief concept volledig is uitgewerkt.

De vakjury selecteert vijf genomineerden die een kwalitatief product kunnen ontwikkelen dat een breed en (inter)nationaal publiek aanspreekt, in grote oplage te produceren is, een verrassend ontwerp heeft met een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Er zijn twee geldprijzen: een prijs uitgereikt door de vakjury en een publieksprijs. Het door de vakjury geselecteerde souvenir komt als afgewerkt product op de markt. Naast de productie van het souvenir wordt er ook een uitgebreide marketingcampagne aan gekoppeld. De publieksprijs wordt gekozen via een fysieke en online expo met het werk van de vijf genomineerden.

Beide winnaars worden bekend gemaakt tijdens de Nacht van de Makers op 20 juni 2024. BRUGOH! Bruges' most wanted souvenir wordt gelanceerd in de zomer van 2024.

DSC 0515 2

BRUGOH! KICK-OFF OP 10 OKTOBER 2023

Op dinsdag 10 oktober om 19u organiseert Handmade in Brugge een kick-off voor geïnteresseerde makers/designers. Ze kunnen er inspiratie opdoen, op zoek gaan naar samenwerkingen en alle antwoorden op hun vragen over de wedstrijd vinden via mini-sessies. De kick-off is de perfecte gelegenheid om te brainstormen en te netwerken met andere creatieve makers. Iedereen die interesse heeft is welkom, ook wie nog twijfelt om effectief deel te nemen.

Brugoh kickoff aanbod 1

BRUGOH! OH JA...

...iets voor mij! Wie ontwerpt het most wanted souvenir?

Made byBits of Love