DSC 9082

Ben jij een ambachtelijke maker jonger dan 30 jaar en heb je een link met Brugge

Gepubliceerd op

01 mrt. 2024

WIJ ZOEKEN JOU!

Met de Prijs Jonge Makers wil De Republiek samen met Handmade in Brugge en TURBO het ondernemerschap binnen de Brugse maakindustrie naar een hoger niveau tillen. We stimuleren jong en beloftevol makerstalent om zich verder te ontplooien door hen te ondersteunen in hun ondernemerschap én in hun ambacht.

Iedere kandidaat aan Prijs Jonge Makers krijgt een 3 maanden abonnement van het MaM - Mind and makerspace. Stel je snel kandidaat.

Post insta kopie

WIE KAN DEELNEMEN?

Designers, vakmannen en -vrouwen,jonger dan 30 jaar die een activiteit uitoefenen binnen het domein van de ambachten én een link hebben met Brugge (wonen, werken/stage, studeren ...) kunnen zich kandidaat stellen.

Er wordt specifiek gezocht naar beloftevolle makers die duidelijk het verschil maken. Dit kan o.a. door vernieuwing, experiment, creatief ondernemerschap, bewust kiezen voor duurzaamheid … M.a.w. jonge makers met passie, potentieel en ambitie. Een duidelijk toekomstplan en specifieke noden op het vlak van coaching zijn bijkomende troeven.

PRAKTISCH VERLOOP VAN DE PRIJS

Op basis van de dossiers en een gesprek kiest de jury drie laureaten en gaat ze bij hen op (atelier)bezoek. Daarna kiezen ze de uiteindelijke winnaar. De twee laureaten en de winnaar worden uitgebreid gevierd en voorgesteld aan een breed publiek tijdens de feestelijke prijsuitreiking op 20 juni 2024 in De Stadshallen.

WAT HOUDT DE PRIJS IN?

De prijs voor De Jonge Maker '24 bestaat uit een begeleidingstraject op maat. Hiervoor wordt het TURBO netwerk aangesproken voor het bijspijkeren van skills op het vlak van ondernemen, en het makersnetwerk van Handmade in Brugge voor het versterken van hun vakmanschap. Bovenop dit begeleidingstraject komt een geldprijs t.w.v. € 500 geschonken door Peter De Blieck van PL/NK.

Makers hebben tijd tot 31 maart 2024 om zich kandidaat te stellen.

Alle info op www.prijsjongemakers.be.

Wat betekende de Prijs Jonge Makers voor Anna en Albi, winnaar editie '22?

DSC 9113

Van Krieken X Llukaj

"Het winnen van de prijs heeft voor ons vele deuren geopend en een grote stap dichter bij ons doel gebracht"

Op zoek naar jong geweld

Makers jonger dan 30 jaar met een Brugse link stellen zich kandidaat.

Made byBits of Love