Prijs Jonge Makers 2019 P

Makerstalent gezocht voor de Prijs Jonge Makers '22

Gepubliceerd op

15 sep. 2022

Met de Prijs Jonge Makers wil De Republiek samen met Handmade in Brugge en TURBO het ondernemerschap binnen de Brugse maakindustrie naar een hoger niveau tillen. We stimuleren jong en beloftevol makerstalent om zich verder te ontplooien door hen te ondersteunen in hun ondernemerschap én in hun ambacht.

Iedere kandidaat aan Prijs Jonge Makers krijgt een 3 maanden abonnement van het MaM - Mind and makerspace. Stel je snel kandidaat.

Schermafbeelding 2022 09 08 om 17 34 39

WIE KAN DEELNEMEN?

Designers, vakmannen en -vrouwen,jonger dan 30 jaar die een activiteit uitoefenen binnen het domein van de ambachten én een link hebben met Brugge (wonen, werken/stage, studeren ...) kunnen zich kandidaat stellen.

Er wordt specifiek gezocht naar beloftevolle makers die duidelijk het verschil maken. Dit kan o.a. door vernieuwing, experiment, creatief ondernemerschap, bewust kiezen voor duurzaamheid … M.a.w. jonge makers met passie, potentieel en ambitie. Een duidelijk toekomstplan en specifieke noden op het vlak van coaching zijn bijkomende troeven.

PRAKTISCH VERLOOP VAN DE PRIJS

Op basis van de dossiers en een gesprek kiest de jury drie laureaten en gaat ze bij hen op (atelier)bezoek. Daarna kiezen ze de uiteindelijke winnaar. De twee laureaten en de winnaar worden uitgebreid gevierd en voorgesteld aan een breed publiek tijdens de feestelijke prijsuitreiking op 15 december 2022 in De Republiek.

WAT HOUDT DE PRIJS IN?

De prijs voor De Jonge Maker '22 bestaat uit een begeleidingstraject op maat. Hiervoor wordt het TURBO netwerk aangesproken voor het bijspijkeren van skills op het vlak van ondernemen, en het makersnetwerk van Handmade in Brugge voor het versterken van hun vakmanschap. Bovenop dit begeleidingstraject komt een geldprijs t.w.v. € 500 geschonken door Peter De Blieck van PL/NK.

Makers hebben tijd tot 15 oktober 2022 om zich kandidaat te stellen.

Alle info op www.prijsjongemakers.be.

Wat betekende de Prijs Jonge Makers voor Nico De Wispelaere, winnaar editie '21?

DSC 0265

"Een deelname aan de Prijs Jonge Makers geeft je bevestiging en duwt je als jonge maker naar andere hoogtes. Ik werd echt au sérieux genomen en kreeg ondersteuning van een topteam van experten. Ik kwam in contact met een compleet netwerk waar ik als jonge maker nooit zelf toe zou komen. Het begeleidingstraject zette me aan het denken, het bracht me van het ene uiterste naar het andere. Daardoor ontdekte ik pas echt wat ik in mijn mars heb en als ondernemer wou betekenen. Ik vond meer balans en werk en handel nu doelgerichter."

Op zoek naar jong geweld

Makers jonger dan 30 jaar met een Brugse link stellen zich kandidaat.

Made byBits of Love