DSC 9165

Duo Anna Van Krieken & Albi Llukaj winnen Prijs Jonge Makers '22

Gepubliceerd op

15 dec. 2022

Anna en Albi delen een passie voor ambacht, kunst en wetenschappen.

Na hun studie diergeneeskunde verlangden ze naar meer creativiteit en handwerk. Door de voltijdse dagopleidingen ‘Juwelier-Goudsmid’ en ‘Succesvol ondernemen’ bij Syntra West ontdekten ze hun droomjob. Om hun technieken te verruimen volgde Albi bijkomend de opleiding ‘Verloren wastechniek’. Nu bouwen Anna en Albi hun vaardigheden samen verder uit in de opleiding ‘juweelontwerp’.

Hun werk wordt gekenmerkt door de art deco stijl met een moderne twist. De brede waaier aan kennis die ze samen hebben opgedaan zorgt voor unieke stukken met subtiele boodschappen en verrassingselementen. Hun creaties zijn daardoor niet enkel juwelen maar werkelijke conversation pieces.

Aan ondernemerszin ontbreekt het Anna en Albi zeker niet! Via de Prijs Jonge Makers willen ze hun skills verder uitbouwen om binnenkort helemaal een vliegende start te nemen.

DSC 9102

BEOORDELING VAN DE JURY

De inzendingen voor de Prijs Jonge Makers '22 waren opnieuw zeer prikkelend, inspirerend en van een hoog niveau! De genomineerden hadden stuk voor stuk een sterk persoonlijk verhaal dat zich telkens mooi vertaald in hun creaties en ondernemersplan.

De jury koos uiteindelijk voor het duo Anna & Albi als winnaars van de Prijs Jonge Makers '22. De combinatie van hun sterke ambachtelijke vaardigheden, hun drive en hands on mentaliteit om zich te smijten als ondernemers maakten een grote indruk. Ook de durf om te kiezen voor hun passie vond de jury zeer inspirerend en een mooi voorbeeld voor andere makers.

DSC 9113

Maar ook de twee andere straffe kandidaten, traditioneel ambachtelijk smid/houtbewerker Simon Tanghe en glazenier Astrid Decruyenaere blijven niet in de kou staan. Howest schenkt niet alleen de winnaars maar ook hen een jaarabonnement voor het Mind- and Makerspace. Daar worden ze met raad en daad bijgestaan in hun verdere avonturen als jonge creatieve maker.

Made byBits of Love