001 DSC4638

Brugse muziekinstrumentenbouwers slaan de handen in elkaar

Gepubliceerd op

16 nov. 2022

Zondag 4 december 2022 van 11u tot 17u organiseren 5 Brugse muziekinstrumentenbouwers een showcase van hun vak in een live creatives@work open atelier in The Jamm, Pathoekenweg 34C te Brugge.

Het gaat om gitaarbouwers Benedict Minne, Dirk De Roo en Ralph Bonte, drumbouwer Dirk Defauw en saxofoonbouwer Karel Goetghebeur.

Er zijn best wel wat mensen die hobbymatig bezig zijn met het maken van muziekinstrumenten. Dat hebben we bijvoorbeeld te danken aan een uitmuntende gitaarbouwschool in Puurs. Maar slechts een kleine minderheid maakt er zijn job van.

"We kwamen als Brugse, professionele muziekinstrumentenbouwers af en toe al eens samen om bij te praten, toen de suggestie viel om een open atelier te houden.” aldus saxofoonbouwer Karel Goetghebeur

Affiche 01

“Sommigen van ons doen het in bijberoep, anderen zijn er fulltime mee bezig, maar alle vijf doen we het met volle goesting” weet Ralph Bonte te vertellen.

Waar vroeger kwantiteit boven kwaliteit ging, zien we een toename voor de appreciatie van vakmanschap. Mensen vinden het ook steeds belangrijker om te weten waar hun instrument vandaan komt en hebben de enorme meerwaarde ontdekt van service.

“In plaats dat een instrument eerst naar een centraal depot moet voor herstel of nazicht, staan we dichter bij de muzikant, kunnen we gerichter advies geven, bijsturen waar nodig en bouwen we een band van vertrouwen op.”

01 Adolphe Sax
51 Arrenbie Guitars
Bendict Minne
12 Exclusive Drums
003

De hoofdreden voor de open atelier dag is om ons werk bekender te maken bij een breder publiek. Hoewel de meesten van ons ook al klanten tot ver buiten de landsgrenzen hebben, merken we af en toe nog dat mensen niet op de hoogte zijn van ons bestaan.

“Hadden we dat nu maar eerder geweten” klinkt het dan vaak (lacht). Initiatieven zoals Handmade in Brugge hebben die kloof al een stuk kunnen dichten, maar het kan geen kwaad om zelf ook wat meer ruchtbaarheid te geven”.

Zondag 4 december 2022 van 11u tot 17u
The Jamm
: Pathoekeweg 34c tussen Mercedesgarage en Bond Moyson, 8000 Brugge

Made byBits of Love