012 MG 6655hr

Workshop zeepmaken - Zeewier

Datum

04 mei 2023

Uur

19u30 - 21u30

location

Sashuis - Wijngaardplein 14 - Brugge

organisator

Zeepzot

Tijdens de workshop leer je de zeep maken via de trage, koude proces methode en leggen we de focus op zeewier.

Zeewier is een alg die geroemd wordt om haar medicinale werking. Deze plant produceert zuurstof aan de zee, en heeft een antivirale en ontstekingsremmende werkingen voor de mens.

Op de workshop gebruiken we gedroogde zeewier van de Oosterschelde. Layla Cornelissen van Zeepzot toont je stap voor stap hoe je dat aanpakt. We maken enkel gebruik van natuurlijke (essentiële) oliën, zo komen we tot een zacht reinigend en hydraterende zeep.

We starten de workshop met een proevertje zeewierkroketten van Nomet en een inleiding over zeewier van Mona Delagrange, de oprichter van Nomet. Nomet is in de zomer van 2021 opgericht, geïnspireerd door Mona's liefde voor lekker plantaardig eten. Mona groeide op aan de Belgische kust en was gewend om visgerechten zoals garnaalkroketten te eten. Toen ze echter meer leerde over veeteelt en de milieu-impact van dierlijke producten, nam ze de beslissing om een plantaardig dieet te volgen. De zeewierkroketten zijn een smeuïge vegan en gezonde zilte & duurzame variant van de garnaalkroket.

001 MG 6647hr

De workshop gaat door in het Sashuis, Begijnhof, 8000 Brugge. Er is thee, koffie en water aanwezig. Kies van kledij iets met lange mouwen, die gemakkelijk zit en vuil mag worden of neem een short mee. Geen enkele ervaring met zeepmaken is vereist. Zeep moet 4 weken uitdrogen alvorens ze klaar is voor gebruik. Tijdens Heerlijk Brugge, het festival rond duurzame voeding op 6-7 mei, kan je de stukken zeep ophalen.

De volledige kostprijs van de workshop is €75. Inbegrepen zijn 5 tal stukken vegan & natuurlijke zeep, een proevertje van de zeewierkroketten en een stappenplan.

Indien men zonder verwittigen niet aanwezig is, kan de workshop niet terugbetaald worden (48u op voorhand). De workshop duurt maximaal 2u. De workshop is niet geschikt voor kinderen en zwangere vrouwen.

Zeepmaken met Zeepzot

Wil je meer weten over de wondere wereld van het zeepmaken met enkel natuurlijke en plantaardige ingrediënten?

Made byBits of Love