009 MG 6667hr

Workshop zeepmaken - Paardenbloem

Datum

13 apr. 2023

Uur

19u30 - 21u30

location

Sashuis - Wijngaardplein 14 - Brugge

organisator

Zeepzot

Tijdens de workshop leer je de zeep maken via de trage, koude proces methode en leggen we deze keer de focus op de paardenbloem.

Paardenbloem is een typisch voorjaarskruid dat geroemd wordt om haar medicinale werking. Deze plant – waarschijnlijk een van de meest voorkomende – is geheel eetbaar en helend, verbetert de hele stofwisseling, stimuleert de spijsvertering en is een tonicum voor de lever en galblaas.

Op de workshop gebruiken we gedroogde bloemen en om deze geel te kleuren gebruiken we paardenbloemolie. Layla Cornelissen van Zeepzot toont je stap voor stap hoe je dat aanpakt.

We sluiten af met een proevertje van zelfgemaakte paardenbloemelixir, een lekkere en heilzame siroop die ontgiftend werkt.

001 MG 6647hr

De workshop gaat door in het Sashuis, Begijnhof, 8000 Brugge. Er is thee, koffie en water aanwezig. Kies van kledij iets met lange mouwen, die gemakkelijk zit en vuil mag worden of neem een short mee. Geen enkele ervaring met zeepmaken is vereist. Zeep moet 4 weken uitdrogen alvorens ze klaar is voor gebruik. Tijdens Heerlijk Brugge, het festival rond duurzame voeding op 6-7 mei, kan je de stukken zeep ophalen.

De volledige kostprijs van de workshop is €75. Inbegrepen zijn 5 tal stukken vegan & natuurlijke zeep, een proevertje van het paardenbloemelixir en een stappenplan.

Indien men zonder verwittigen niet aanwezig is, kan de workshop niet terugbetaald worden (48u op voorhand). De workshop duurt maximaal 2u. De workshop is niet geschikt voor kinderen en zwangere vrouwen.

Zeepmaken met Zeepzot

Wil je meer weten over de wondere wereld van het zeepmaken met enkel natuurlijke en plantaardige ingrediënten?

Made byBits of Love