Zeep labelnight

Workshop zeepmaken - Brandnetel

Datum

06 apr. 2023

Uur

19u30 - 21u30

location

Sashuis - Wijngaardplein 14 - Brugge

organisator

Zeepzot

Tijdens de workshop leer je de zeep maken via de trage, koude proces methode en leggen we de focus op brandnetel, vaak verguist als onkruid maar enorm werkzaam en waardevol. In brandnetel zitten o.a. flavonoïden, looistoffen, vitamine C, chlorofyl, acetylcholine en mineralen. Brandnetel heeft bovendien een positieve invloed op wondgenezing van de huid en verhoogt je weerstand tegen infecties. Brandnetel stimuleert daarnaast ook de doorbloeding, waardoor het verwarmend werkt.

Op de workshop gebruiken we extract van brandnetel, en om deze zeep groen te kleuren gebruiken we chlorofyl, ook wel bekend als bladgroen. Layla Cornelissen van Zeepzot toont je stap voor stap hoe je dat aanpakt.

We sluiten af met een kruidige vegan brandnetelsoep.

001 MG 6647hr

De workshop gaat door in het Sashuis, Begijnhof, 8000 Brugge. Er is thee, koffie en water aanwezig. Kies van kledij iets met lange mouwen, die gemakkelijk zit en vuil mag worden of neem een short mee. Geen enkele ervaring met zeepmaken is vereist. Zeep moet 4 weken uitdrogen alvorens ze klaar is voor gebruik. Tijdens Heerlijk Brugge, het festival rond duurzame voeding op 6-7 mei, kan je de stukken zeep ophalen.

De volledige kostprijs van de workshop is €75. Inbegrepen zijn 5 tal stukken vegan & natuurlijke zeep, een proevertje brandnetelsoep en een stappenplan.

Indien men zonder verwittigen niet aanwezig is, kan de workshop niet terugbetaald worden (48u op voorhand). De workshop duurt maximaal 2u. De workshop is niet geschikt voor kinderen en zwangere vrouwen.

Zeepmaken met Zeepzot

Wil je meer weten over de wondere wereld van het zeepmaken met enkel natuurlijke en plantaardige ingrediënten?

Made byBits of Love