Brugoh website kickoff

Kick-off ° BRUGOH!

Datum

10 okt. 2023

Uur

19u00 - 22u00

location

KORF - Naaldenstraat 4 - Brugge

organisator

i.s.m. de Vlaamse Overheid - Visit Bruges - Westoer - Erfgoedcel Brugge - Mind and Makerspace - TURBO - circular hub - Musea Brugge

Ben je een professionele designer en heb je zin in een creatieve uitdaging? Handmade in Brugge lanceerde de souvenirwedstrijd BRUGOH! waarbij makers de kans krijgen om het most wanted souvenir van Brugge te ontwikkelen.

Geprikkeld? Kom op dinsdag 10 oktober naar de BRUGOH! kick-off en hoor er alles over de wedstrijd en het reglement. Pik, na de keynote van docent materiaalleer en ecodesign Karine Van Doorsselaer, enkele inspiratiesessies van onze partners mee. Zij kunnen je vanuit hun expertise helpen bij het ontwerp van jouw nieuwe souvenir voor Brugge. Erfgoedcel Brugge, TURBO, Visit Bruges, Mind- and Makerspace en Circular Hub verwelkomen jullie met open armen! Afsluiten doen we met een babbel en een drankje.

De Kick-off is de perfecte gelegenheid om te brainstormen en te netwerken met andere creatieve makers. Iedereen die interesse heeft is welkom, ook wie nog twijfelt om effectief deel te nemen.

PROGRAMMA

18u30 Deuren open

19u00 Welkomswoord: Evelyne Demey, Projectcoördinator Handmade in Brugge - Introductie BRUGOH!

19u25
Keynote Karine Van Doorsselaer, Karine doceert de vakken materialenleer en ecodesign aan het Departement Productontwikkeling van de Universiteit Antwerpen. Enerzijds maakt ze de studenten wegwijs in de selectie van materialen en verwerkingstechnieken voor de ontworpen producten. Anderzijds brengt ze hen de kennis en de attitude bij om voor elk ontwerp de milieu-impact te beperken en de circulariteit te verhogen.

20u00

 • Verborgen Brugge ° ERFGOEDCEL BRUGGE, Lisa Bracke werkt verschillende educatieve projecten uit en staat in voor de communicatie:
  Laat je inspireren door de verborgen verhalen van Brugge. Erfgoedcel Brugge dompelt je onder in de wereld van de Brugse legende en sagen die kunnen dienen als jouw inspiratiebron voor de ontwikkeling van een souvenir. Gebeten door het verhaal van Brugge? We tonen je een aantal (online) plekken waar je extra informatie kan sprokkelen.
 • Toerisme in Brugge: kerncijfers en kenmerken. Wie is de bezoeker? ° TOERISME BRUGGE, Sabine Acharya Productontwikkeling Visit Bruges:
  Visit Bruges laat je kennismaken met het profiel van de bezoeker aan de hand van cijfers. Welke leeftijd hebben ze? Hoe lang verblijven ze in onze stad? Wat is de reden van hun bezoek? Welke nationaliteit hebben ze? Deze data kunnen je helpen bij de doelgroepbepaling van jouw souvenir.
 • Productie, prototyping & personal storytelling ° MAM, Tijs Verbeke oprichter en coördinator van de Mind- and Makerspace:
  Maak kennis met de mogelijkheden van de Mind- and Makerspace. Deze creatieve plek is de hotspot voor babbels met experten, kleine serieproductie, hulp bij het maken van materiaalkeuzes en optimaliseren van je ontwerp. Met raad & daad én een hedendaags machinepark zijn we ter beschikking om je te ondersteunen.
 • Circulair Denken: R-strategieën voor een duurzaam ontwerp ° CIRCULARE HUB BRUGGE, Elke Renders Projectcoördinator:
  Wat doet de Circular Hub Brugge en waarvoor kan je bij ze terecht? Wat zijn de R-strategieën voor circulariteit en hoe pas je ze toe bij het uitwerken van je idee? Elke legt het je graag uit!

21u00 Kick-off drink & netwerkmoment

BRUGOH! OH JA...

...iets voor mij! Wie ontwerpt het most wanted souvenir?

Made byBits of Love