058 DSC2775

ERFGOEDDAG

Datum

21 apr. 2024

Uur

10u30 - 17u30

location

Sashuis - Wijngaardplein 14 - Brugge

organisator

ISM ERFGOEDCEL BRUGGE

Wat maakt een huis tot een (echte) thuis? Erfgoeddag op zondag 21 april 2024 zoekt uit wat het gewone zo bijzonder maakt, vroeger en nu. Een dag vol gevoelens, wetenswaardigheden, zintuigelijke ervaringen, ontdekkingen en vragen over uw nabije buurt, verbondenheid, migratie, reizen en nog veel, veel meer!

35 DSC8722

Van alle markten thuis!

Naast onze shop is er in het Sashuis een tweemaandelijks programma, telkens met een ander thema. Van 20 maart tot 20 mei is dat 'van alle markten thuis', tevens ook het thema van de Erfgoeddag dit jaar.

We staan er niet altijd bij stil, maar ambachtslui zijn overal bij je thuis aanwezig om van je huis een echte thuis te maken. Handmade in Brugge kent onder haar makers heel wat stoffeerders, kaars- en kadermakers, vlechters en niet te vergeten ambachtslui die restaureren van meubels, horloges tot pleisterwerken.

Snuister binnen in het Sashuis en bezoek de expo, kom op de koffie tijdens een workshop of talk en zet je in de sofa voor een demo.

75 DSC8596

In de zetel met...

Klaar voor een gezellig kletspraatje op Erfgoeddag? Schuif lekker aan in de zetel en ontdek het verhaal achter de maker! We duiken in passies, creatieve avonturen en alles daartussenin. Laat je verrassen en inspireren terwijl we samen genieten van een goed gesprek. Tot dan!

  • Bas Van Mullem van Atelier Papageno: 10u30 - 12u00
  • Hannelore Maet van LoreVlecht: 14u00 - 15u30
  • Margot Billiet van Atelier Billiet: 16u00 - 17u30
IMG 8042

Maak een tussenstop bij...

het Sashuis en trakteer jezelf op een heerlijke wafel van het Otto Waffle Atelier.

Op Erfgoeddag neemt de geur van wafels je mee terug naar je kindertijd. Een herinnering aan het thuis samen wafels bakken. De Nero-stapel vanuit de strips. Het kuieren langs de markt waar het wafelkraam steeds staat. Heerlijk!

Onze bruisende projecten verleggen grenzen

Handmade in Brugge prikkelt en daagt uit.

Made byBits of Love