Quest 1

DOCFEST - The quest for tonewood - Conservatorium

Datum

24 nov. 2023

Uur

19u00 - 22u00

location

Vertoning conservatorium - Sint-Jakobsstraat 23 - Brugge

organisator

Docfest

Wat is belangrijker, de zeldzame boom of de ideale viool?

Gaspar Borchardt uit het Italiaanse Cremona is één van de beste vioolbouwers ter wereld. Ooit zag hij tijdens een fietsvakantie in Bosnië een driehonderd jaar oude esdoorn, de heilige graal voor een vakman als hij. Na deze ontdekking zette Borchardt zijn zinnen op precies dat hout. Hij wil er een strijkinstrument met de kwaliteit van een Stradivarius mee bouwen voor de beroemde Nederlandse vioolvirtuoos Janine Jansen.

De Noorse filmmaker Hans Lukas Hansen raakte gefascineerd door Borchardt en volgde de even schuchtere als vasthoudende Italiaan zes jaar lang op een speurtocht die gaandeweg veranderde in een soms gevaarlijk avontuur. Onderhandelen met louche figuren, flirten met illegale houtkap, gebieden betreden bezaaid met vergeten landmijnen ...

Een documentaire met de ingrediënten van een thriller!

Quest 1
Quest 2
Quest 3
Quest 4

Muziek, hout & talks

Bij de vertoning in het conservatorium breng je de avond door in het gezelschap van Jean Pierre Gheerardyn (vioolbouwer), Violetta Kabanova (violiste), Alexander Makay (gitarist), Dirk De Roo (gitaarbouwer) en Bénédict Minne (gitaarbouwer). Ze nemen je op sleeptouw met hun verhalen, muziek... én hout!

DOCFEST

Het wordt een trip die je niet onberoerd laat. Sluit je aan bij ons verzet en tot op Docfest!

Made byBits of Love