Uitreiking Handmade in Brugge labels 2021 x Slotfeest SerVies

We nodigen je van harte uit op de officiële uitreiking van de nieuwe Handmade in Brugge labels én het Slotfeest van SerVies  op donderdagavond 17 juni 2021.

 

Brugge is een stad van makers. Mensen die met passie en gedrevenheid dagelijks de wereld om ons heen vormgeven. Handmade in Brugge reikt i.s.m. Stad Brugge jaarlijks een label uit aan makers die uitblinken in hun ambacht en duidelijk het verschil maken. Het label MAKER HANDMADE IN BRUGGE vormt een erkenning voor hun ambachtelijk vakmanschap.

 
 ​    

Op donderdag 17 juni stellen we met veel trots de 7 nieuwe labelhouders aan je voor. Ook ontvang je in primeur de nieuwe versie van de Handmade in Brugge stadsgids met een overzicht van alle Handmade in Brugge makers inclusief handig stadsplan!

Die avond vieren we dubbel feest, want we sluiten ook het project SerVies in schoonheid af. Met SerVies brachten we een maand lang fijnstof onder de aandacht. Naast een boeiend programma vol lezingen, demonstraties, wandelingen en expo’s ontwikkelden enkele Brugse keramisten een servies geglazuurd met lokaal fijnstof. Op donderdag 17 juni stellen we dit servies helemaal exclusief aan jullie voor!


Verwacht je aan een fijne en gevarieerde avond waar je kennismaakt met gepassioneerde ambachtsmensen, kijkt en luistert naar een mix van boeiende babbels en filmpjes, geniet van een hapje en een drankje ... en dit uiteraard helemaal coronaproof. 

Iedereen is van harte welkom, maar vergeet je niet in te schrijven!


PROGRAMMA

19u30 > Onthaal
20u > Welkom! Burgemeester Dirk De fauw bijt de spits af.
20u15 > Voorstelling van de 7 nieuwe labelhouders. Mieke Dumont polst naar hun passie en drijfveer tijdens een babbel. Schepen Pablo Annys reikt de labels uit. Tussendoor filmpjes van Klaas De Buysser.
20u45 > Panelgesprek over het project SerVies met Emma Petillion (projectcoördinator), Annemarie Piscaer (SerVies Rotterdam) en Tine Deweerdt (keramiste).
​21u10 > Schepen Minou Esquenet over het project SerVies en officiële voorstelling van het servies ontworpen door Brugse keramisten.
21u15 > Tijd om dit servies zelf te bewonderen en om na te kaarten binnen je eigen bubbel.
​22u00 > Einde 

PRAKTISCH

donderdag 17 juni, van 19u30 tot 22u
Site Van Marcke / ingang via Diksmuidestraat 4, 8000 Brugge

Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht!
Inschrijven kan via deze link tot dinsdag 15 juni 12u.

Dit evenement vindt buiten plaats, bij slecht weer moeten we helaas annuleren. Bij annulatie wordt al wie ingeschreven is op woensdag 16 juni verwittigd per mail.