SERVIES

Elke dag adem je fijnstof in, zonder te weten wat dit onzichtbare goedje met je gezondheid doet. Met het project SerVies maakt De Republiek zichtbaar wat er in de Brugse lucht hangt.

We nodigden Brugse keramisten en makers uit om een servies te creëren en te glazuren met lokaal geoogst fi jnstof. Via lezingen, demonstraties, workshops, wandelingen, expo’s ... rond thema’s als luchtkwaliteit, circulair ontwerp, mobiliteit en duurzaamheid informeerden we het ook het brede publiek.

Tot slot vroegen we de Bruggeling naar hun meest fantastische, verrassende, ongelooflijke en ontroerende verhalen over hun favoriete serviesstuk(ken). Daar zijn de expo en dit krantje het resultaat van. Laat je meevoeren door de kasten vol kopjes, borden en kannetjes van deze vertellers en geniet van hun SerViesverhalen in woord en beeld.

⇢ EXPO SERVIESVERHALEN
⇢ 29/9 tot 31/10/2021 
⇢ grand café De Republiek, Sint-Jakobsstraat 36, 8000 Brugge
⇢ elke dag te bezichtigen tijdens de openingsuren van het grand café (12u tot 1u, op dinsdag vanaf 15u tot 1u)

Het project SerVies ontstond in Rotterdam en reist sindsdien de hele wereld rond: het werd al gelanceerd in Berlij n, Milaan, Amsterdam, Jakarta, Peking en Brugge. En momenteel staan Oostende en Londen op de planning!

Meer info via ser-vies.be of op Facebook en Instagram en surf mee op de golf van fijnstof ...