RESTAFETTE

Handmade in Brugge en De Republiek zetten dit najaar volop in op duurzaamheid en circulaire economie.

Met het project RESTAFETTE stimuleren we makers én het brede publiek om met restmateriaal aan de slag te gaan. En dat doen we zo:

● Wat zou jij maken met 1000 boekjes die bestemd zijn voor het oud papier? Handmade in Brugge daagt je uit om met oude stadsgidsen een nieuw functioneel voorwerp te maken.

● Vanaf maandag 27/9 tot begin december dagen vijf makers vijf andere makers uit om met hun restmateriaal iets nieuws te creëren.

● Tijdens vijf workshops kan jij ook zelf experimenteren met het restmateriaal van deze vijf makers. 


Volg ons zeker op Facebook of Instagram voor de laatste nieuwe updates rond RESTAFETTE!


✶ RESTAFETTE HANDMADE IN BRUGGE CHALLENGE ✶

UITDAGER: Handmade in Brugge
RESTMATERIAAL: 1000 oude stadsgidsenNaast de vijf makers daagt ook Handmade in Brugge jou uit om met restmateriaal aan de slag te gaan. Wat zou jij doen met 1000 boekjes die bestemd zijn voor het oud papier? Door corona hebben we een overschot oude Handmade in Brugge stadsgidsen. We zoeken een creatieve geest die deze boekjes nieuw leven inblaast en ze omtovert tot een mooi functioneel voorwerp. Verras ons en stel je kandidaat! 

Je kan een voorstel indienen tot 22 oktober. Klik hier voor meer info over deze uitdaging en hier om je in te schrijven.

✶ RESTAFETTE 1 ✶

UITDAGER: Valérie Cockhuyt van studio K.U.I.T.
RESTMATERIAAL: Dacron


 
  RESTMATERIAAL   MATCH   RESULTAAT
 

MATCH: Sophie Watelle van Keramiek van Sophie gaat de uitdaging aan om met het restmateriaal van Valerie van Studio KUIT (dacron) iets nieuws te creëren. Wat gebeurt er als je dit restmateriaal onderdompelt in gietporselein? Slechts één van de experimenten op de bucketlist van Sophie Watelle.

RESULTAAT:
Een woordje uitleg van Sophie Watelle: 
'
Ik werk voornamelijk met gietporselein. Ik hou van porselein omwille van de witte lichtheid en transparantie. Gietporselein bindt zich aan de dacron. In de oven brandt de dacron weg en houd je een porseleinstructuur over met de textuur van de dacron. In de oven brandt de dacron weg en houd je een porseleinstructuur over met de textuur van dacron. Ik heb de smaak te pakken, en blijf verder experimenteren met grotere structuren in combinatie met ijzer/staal.'

WORKSHOP: 
Experimenteren met dacron van Studio K.U.I.T. + stofresten van Atelier Lotte Cools en gebroken servies van keramiste Marianne Vandenbussche. Kostuumontwerpster Lotte Cools is de begeleider van deze workshop.

Deze workshop is afgelopen!


RESTAFETTE 2

UITDAGER: Dominique Vieren van MIEN KABA
RESTMATERIAAL: leder


 
  RESTMATERIAAL   MATCH   RESULTAAT
 


MATCH: Juweelontwerpster Els Gadeyne gaat de uitdaging aan om met het restmateriaal van Dominique Vieren van Mien Kaba (leder) iets nieuws te creëren. Benieuwd wat het wordt! Wat we nu al weten is dat Els naast zelf volop experimenteren ook even aanschuift aan de werktafel van Dominique in haar atelier om de kneepjes van het vak te leren.

RESULTAAT: Het resultaat van de match maken we bekend op donderdag 21 oktober!

WORKSHOP
Experimenteren met restleer van Marlies Parmentier (Purpose) gecombineerd met vlechtwerktechnieken. Hannelore Maet (LoreVlecht) is de begeleider van deze workshop.

De workshop is voor iedereen toegankelijk, ervaring is niet vereist!

⇢ datum: zaterdag 23 oktober van 14u tot 18u
⇢ locatie: LoreVlecht – atelier van Hannelore Maet – Jagerspad 6, 8310 Brugge
⇢ deelnameprijs: 20 euro
⇢ inschrijven: mailen naar info@handmadeinbrugge.be (je inschrijving is pas definitief na ontvangst van een bevestigingsmail)

 


MEER RESTAFETTE?
✶ RESTAFETTE 3 - start op 25/10 ✶ RESTAFETTE 4 - start op 8/11 ✶ RESTAFETTE 5 - start op 22/11 ✶