ONTDEK STARTEND MAAKTALENT IN THE BOX

Tijdens Erfgoedweekend stelt The Box i.s.m. Handmade in Brugge vijf makers uit de regio Brugge voor, die de wedstrijd ’startend maaktalent’ wonnen. Vijf totaal verschillende ondernemers, die elk binnen hun eigen discipline en stijl een verhaal schrijven.


Maak kennis met een frisse blik op ambachten anno 2019 met:


Baron Honey Mead (Joris Decoene)
Mede, een oude alcoholische drank op basis van honing, werd door deze jonge maker helemaal opgefrist met een moderne toets. Hij wil deze vergeten drank opnieuw op de kaart zetten en stelt dit weekend twee varianten aan jullie voor: Baron Apple Mead en Baron Buckwheat Mead. Kom eens proeven!

Purpose. (Marlies Parmentier)
Marlier Parmentier maakt duurzame, handgemaakte en betaalbare tassen en accessoires uit vilt en leer. Met lederresten van meubelfabrikanten en lederhandelaars maakt zij mooie en creatieve ontwerpen. Laat je verleiden!

Nele Decorte
Nele Decorte ontwerpt juwelen in zilver en goud veelal in combinatie met ‘ocean plastic’ dat ze vindt aan onze kust. Door het lange schuren van het plastic in zand en zee krijgt het een mooie, unieke schakering in kleur en structuur. Een andere kijk op ‘ocean plastics’!

Tim Somers
Tim Somers ontwerpt meubelen en interieurobjecten uit hout, metaal en beton. Zijn ontwerpen hebben niet enkel een nuttige functie, maar kunnen ook als een sculptuur in de ruimte geplaatst worden.

Leather Be (Francine Jansseune)
Francine Jansseune verwerkt hoogwaardig leder tot kwalitatieve handtassen en andere lederen accessoires. Ze gebruikt hiervoor de oude technieken van marokijnbewerker in een hedendaagse vertaling.

✔︎ OPENINGSRECEPTIE
✶ vrijdag 26/4, 17u-22u
✶ met drankjes van Baron Honey Mead en plaatjes van DJ TreeS 

✔︎ TASTINGS BARON HONEY MEAD
✶ zaterdag 27/4 en zondag 28/4 om 11u en 15u

✔︎ WORKSHOPS SLEUTELHANGER & GELDBEUGEL MAKEN met Leather Be
✶ zaterdag 27/4 en zondag 28/4 om 14u en 16u


— The Box Brugge, Academiestraat 14 / open van vrijdag 26 t.e.m. maandag 29 april, 11u-18u / vrije toegang