ERFGOEDDAG


Komend weekend, 24 en 25 april, vieren we 20 jaar Erfgoeddag met het thema 'De Nacht'. 
Uiteraard geven enkele van onze makers graag een inkijk in hun nachtelijk erfgoed:

EEN NACHT VOL AMBACHT: OP PAD MET HANDMADE IN BRUGGE
Ga op vrijdag- of zaterdagavond op pad met Handmade in Brugge en beleef een nacht vol ambacht. Download de ErfgoedApp hier op je smartphone, kies de Handmade in Brugge tour, en piep binnen bij de ateliers en winkels langs de route, die het ter gelegenheid van deze feestelijke nachten nét iets anders doen!

⇢ Download de ErfgoedApp op je smartphone via erfgoedapp.be.ERFGOEDDAGRADIO
Erfgoedcel Brugge duikt op zaterdag samen met Villa Bota de radiostudio in. Ze nodigen een reeks gasten uit die vertellen over hun nachtelijk erfgoed. Volgende Handmade in Brugge makers inspireren je met hun verhaal:
11u15 – 12u00 Wilco Dees over Dees Koffiebranders
15u00 – 16u00 Maud Bekaert en Manu Vanherp over Afscheid en de dood
12u50 – 14u00 Katrien Perquy over Indigo Night

⇢ Stem op zaterdag 24/4 af op 106.4 FM of surf naar villabota.be.


BRUGS ERFGOED BY NIGHT: DE SOUNDTRACK
Geluidskunstenaar Fons Artois gaat 's nachts op pad door de stad en verzamelt een reeks erfgoedgeluiden. Het resultaat is een soundtrack van Brugs erfgoed 'by night'. Hoor je wel wat je denkt te horen? Herken je het geluid van Handmade in Brugge maker Stefan Vandaele (De Broodsmid)? 

⇢ Klik hier voor meer info.
OP HET RITME VAN DE NACHT: TROMGEROFFEL VROEGER EN NU
Wist je dat tromgeroffel vroeger helemaal anders klonk? Heel wat slagwerkinstrumenten evolueerden in de loop van de tijd naar de moderne drumkit. Sluit je ogen en hoor het verschil! Anima Eterna Brugge-orkest slaat de handen in elkaar met Handmade in Brugge maker Dirk Defauw (Exclusive Drums) voor een muzikale demonstratie van historische en moderne slagwerkinstrumenten. 

⇢ Livestream via de Facebook-pagina's van Anima Eterna en Handmade in Brugge op zondag 25/4 om 11u.INDIGO NIGHT
Bewonder het magische proces van blauwkleuren met indigo. Handmade in Brugge maker Katrien Perquy demonstreert hoe deze oude techniek nog steeds gebruikt wordt. De overgang van dag naar nacht wordt zo op een betoverende wijze op textiel weergegeven.

⇢ De demonstratie is op op zaterdag 24/4 tussen 12u en 14u uur vrij te bezichtigen via de livestream van Erfgoeddagradio op villabota.be.
Meer Erfgoeddag? Check het uitgebreid programma via erfgoeddag.be