Nieuws

Future Food - een zomer vol gesmaakte activiteiten

Elf activiteiten stonden op het programma. Allen rond de centrale vraag: welke rol hebben ambachten en wetenschap in de voeding van morgen?
Onze workshops werden door 173 mensen bijgewoond, 3x installeerden we samen met een maker ons pop-up kraam op de zondagsmarkt van Sint-Michiels, mensen konden ketchup proeven en maken tijdens (H)eerlijk Brugge, we experimenteerden met limonade en geluidsgolven en stelden exclusief de werf van café De Republiek open voor een overvolle Pecha Kucha. 

Maar wie won nu de prijs voor lekkerste of meest experimentele artisanale ketchup?
Op 6 juli lanceerden we een oproep naar alle Bruggelingen om met zongerijpte tomaten uit de eigen tuin (of die van de buurman) ketchup te maken. Hiermee wilden we de oude bewaartechniek 'fermenteren' bij een breder publiek bekend maken. Maar ook aantonen dat de 'terroir' bepalend is voor de smaak. Tomaten gekweekt in Assebroekse bodem smaken anders dan die uit Sint-Kruis...

Onze wedstrijd werd een succes! We mochten maar liefst 60 potten ketchup in ontvangst nemen. Op zondag 1 oktober verzamelden we alle 'ketchupmakers' tijdens het slotfeest en reikte de jury (Pieter Lonneville van Tête Pressée en Maxime Willems van Proef!) twee prijzen uit:
>> De prijs voor lekkerste ketchup ging naar Greet Decuyper, zij won een etentje bij Tête Pressée
>> De prijs voor meest experimentele ketchup ging naar Philippe Cuypers, hij won een opleiding 'fermentatie' bij Proef!