INFOSESSIE 'HOE GEEF IK EEN GOED MEESTER-LEERLINGTRAJECT VORM?'

Eind april lanceerde de Minister van Cultuur een nieuwe beursronde voor het doorgeven van vakmanschap in een meester-leerlingtraject. Daarmee krijgen vakmannen- en vrouwen de nodige ondersteuning om gedurende een langere periode intensief samen te werken en zo kennis en vaardigheden aan elkaar door te geven.

Een mooie kans dus voor meesters om de makers van morgen mee te helpen vormen. En voor leerlingen om de nodige bagage te verzamelen om vakmanschap levend te houden!

Hoe geef je een sterk meester-leertraject vorm? Hoe kan je je vakmanschap als immaterieel erfgoed begrijpen? Hoe plan je het vakmanschap verder door te geven? Hoe kan je de samenwerking tussen meester en leerling(en) vormgeven? En hoe kan een traject verlopen qua opbouw en tijd? Hoe denk je het vakmanschap te documenteren? Heel wat inhoudelijke vragen stellen zich in het uittekenen van een meester-leerlingtraject.

Op donderdagavond 2 juni om 18u organiseren Erfgoedcel Brugge, Handmade in Brugge en Werplaats Immateriaal Erfgoed een infomoment rond de beurzen vakmanschap in de indrukwekkende Goudlederbehangzaal van het Stadhuis van Brugge, Burg 12.

We starten om 18u met een plenair gedeelte waarin WIE je uitlegt hoe je een sterk leerling-meestertraject vormgeeft en de kersverse handleiding voorstelt.

Van 19u30 tot 20u is er de mogelijkheid om informele contacten te leggen met andere makers met een hapje en een drankje.

Vanaf 20u worden de Brugse makers uitgenodigd om deel te nemen aan een praktische oefening waarbij ze concreet aan de slag kunnen gaan.

Je verneemt er meer over de verschillende aspecten die een goed meester-leerlingtraject kunnen vormgeven en er is ruimte voor uitwisseling en vragen.

Je kan je uiterlijk tot 30 mei 9u inschrijven via deze link