FUTURE MATERIALS
HOE BEÏNVLOEDEN NIEUWE MATERIALEN AMBACHTEN EN OMGEKEERD?

Tijdens Future Materials onderzoekt Handmade in Brugge hoe ambachtelijke ontwerpers nieuwe materialen toepassen in hun werk. Of op welke manier ze zelf gaan experimenteren om innovatieve materialen te ontwikkelen. We slaan de brug naar de wereld van wetenschap en technologie maar we hebben ook oog voor de zoektocht naar meer duurzame materialen of materialen geïnspireerd uit de natuur.  PROGRAMMA 


IEDEREEN KLASSIEK - SOUNDTASTING
Een viool uit piepschuim, carbon of glasvezel? Instrumentenbouwer Tim Duerinck onderzocht het potentieel en ontdekte dat er muziek in zit! De experimentele instrumenten die hij maakt uit nieuwe materialen klinken minstens even goed als deze uit hout en zijn bovendien sneller te bouwen. Tim Deurinck laat je samen met violiste Esther Duerinck proeven van deze klanken tijdens een heuse soundtasting. Aan jou om de klank te beoordelen en de verschillende instrumenten te vergelijken. Bekijk hier alvast een voorproefje!

zaterdag 28 oktober / 14u-14u45 en 15u30-16u15 / gratis
De Makersrepubliek, Sint-Jakobsstraat 33, Brugge

Klik hier voor het volledige programma van Iedereen Klassiek.

DAG VAN DE WETENSCHAP & DAG VAN DE AMBACHTEN
Op 26 november is het twee maal feest! Dag van de Wetenschap en Dag van de Ambachten vallen samen, de ideale match binnen Future Materials! We combineerden ze in twee boeiende activiteiten:

> EXPERIMENTEREN MET FUTURE MATERIALS
Wist je dat je objecten kan maken door schimmels en zwammen te laten groeien? Op de interactieve stand van biolab ReaGent en Magma Nova ontdek je hoe bacterieel leer gemaakt wordt en kan je zelf experimenteren met verschillende biomaterialen.
zondag 26 november, 14u-17u / € gratis
De Makersrepubliek, Sint-Jakobsstraat 33, 8000 Brugge 
> HANDMADE IN BRUGGE WANDELING MET DE XPLORE BRUGES APP
Xplore Bruges is een app met diverse erfgoedroutes. Eén van de stadswandelingen focust op het Brugse ambachtelijke verleden én het heden met de Handmade in Brugge makers. We nemen je mee op sleeptouw en laten je proeven van deze wandeling. Soms letterlijk!
zondag 26 november, 14u15-16u / € gratis / Plaatsen zijn beperkt! Inschrijven via info@handmadeinbrugge.be (voor 22/11)We starten in De Makersrepubliek, Sint-Jakobsstraat 33, 8000 BruggeFUTURE MATERIALS IN 2018
Ons project loopt door in het voorjaar van 2018. Volgende activiteiten mag je nog verwachten:

> WORKSHOP MYCELIUM
Laat zelf zwammen groeien tot een boeiende vorm.
> TEXTIEL COATEN MET VEGETAAL AFVAL
Neri Demeester gebruikt jouw oud textiel, koffiegruis, groenten- en tuinafval om textiel te coaten en te kleuren.
 > SCHILDEREN MET ZELF GEKWEEKTE ALGENVERF
We laten algen groeien in een aquarium. Later gebruiken we ze als verf in een artistieke workshop.
 > TRAJECT NEW MATERIALS EN BEZOEK MATERIALENBIBLIOTHEEK MATERIO
Makers zullen kunnen intekenen op een traject waarbij we ze begeleiden in de zoektocht naar nieuwe materialen, en in het experimenteren met oude en nieuwe technieken op nieuwe materialen. Startpunt van dit traject is een bezoek aan de materialenbibliotheek Materio.

Meer info over deze activiteiten volgt!