KETCHUP WEDSTRIJD

Tijdens FUTURE FOOD zoekt HANDMADE IN BRUGGE de meest verrassende artisanale ketchup!

DE INGREDIËNTEN  Zelfgekweekte tomaten uit regio Brugge.
DE TECHNIEK  Fermenteren, net zoals vroeger. En dus, extra smaak en langer bewaren!

ÉÉN BASISRECEPT = EEN DIVERSITEIT AAN SMAKEN!


Breng je bokaal binnen in De Makersrepubliek vóór 25 september en verras ons en de jury.
De meest verrassende ketchup wint een etentje bij Tête Pressée!


Basisrecept tomatenketchup

BENODIGDHEDEN
•  1 kg zongerijpte tomaten uit je tuin (of die van je buurman)
•  1 kleine ui
•  1 teentje look
•  1 eetlepel honing (misschien van een imker uit de buurt?) of 50 gram suiker
•  1 theelepel witte peper
•  2 theelepels zout
•  een scheutje olijfolie
•  persoonlijke toets: bijv. laurier, bleekselder, paprikapoeder, chilli, kruidnagel, kaneel …
•  grondig uitgewassen bokaal (confituur- of weckpot)

RECEPT
•  Hak de ui en de look fijn.
•  Snij de tomaten in stukken.
•  Stoof de ui en de look aan in olijfolie en voeg de tomaten toe.
•  Voeg honing of suiker, peper en zout toe.
•  Werk af met je persoonlijke toets.
•  Laat inkoken tot de gewenste dikte.
•  Mix. Giet meteen in een bokaal en sluit goed af.

WIJ FERMENTEREN VOOR JOU!
Breng je bokaal eerstdaags naar De Makersrepubliek en wij voegen er nog 2 eetlepels melkwei aan toe. Het fermentatieproces kan beginnen! Wij bewaren jouw pot drie dagen op kamertemperatuur en daarna in de koelkast. 
Het resultaat: een lekkere old-fashioned ketchup!

Binnenbrengen vóór 25 september kan tijdens de kantooruren in De Makersrepubliek, Sint-Jakobsstraat 33, 8000 Brugge. Aangezien het zomerperiode is, geef je best vooraf een belletje op 050/69 79 73  om te checken of iemand aanwezig is om je ketchup in ontvangst te nemen.

SLOTFEEST EN WEDSTRIJD
Benieuwd hoe ketchup met tomaten uit Assebroek, Sint-Michiels of Christus-Koning smaakt? Kom op zondag 1 oktober om 11u naar De Makersrepubliek. Proef en vergelijk de ketchup op een artisanale (vegetarische) hotdog. Diezelfde dag kiest ook de jury haar favoriet. De meest verrassende ketchup wint een etentje bij Tête Pressée!


Of download hier het recept (pdf).