CO-CREATIE OPROEP

In het kader van Future Food wil Handmade in Brugge haar food en non-food makers inspireren om hun grenzen te verleggen en nieuwe horizonten op te zoeken. Future Food is het labo dat Handmade in Brugge deze zomer opzet rond het duurzamer omgaan met voeding. We inspireren, experimenteren én mixen ambachtelijke skills met innovatieve technieken rond de centrale vraag: welke rol hebben ambachten en wetenschap in de voeding van morgen?


DRAF

Een eerste oproep willen we lanceren rond DRAF. Als land van bier vinden we het een uitdaging om met het restproduct draf aan de slag te gaan. Draf of bierbostel is een restproduct van de bierbrouwerijen. Door het hoge ruw eiwit niveau wordt bierdraf momenteel gebruikt als eiwitaanvulling in het rantsoen van melk- en vleesvee. Uit onderzoek van VIVES campus Roeselare blijkt echter dat bierdraf heel wat potentieel biedt en zelfs een belangrijk ingredient kan worden in de menselijke voeding. 

Handmade in Brugge wil daarom jullie makers, zowel food als non-food, uitnodigen om aan de slag te gaan met dit boeiende restproduct. Tijdens de lunchsessie zal Maxime Willems van Proef! (een co creative foodlab & food incubator) jullie wat meer vertellen over draf, de eigenschappen, de mogelijkheden, enz. Ook Gaël Staelens van Vives zal aanwezig zijn. Het is een verkennende sessie, waaruit we hopen een of meerdere interessante trajecten te kunnen opzetten.
ZALMLEER

De tweede oproep gaat over ZALMLEER. De steeds groter wordende druk die koeien of liever de methaangassen die ze verspreiden,  zetten op ons milieu, zorgt er voor dat we meer en meer op zoek gaan naar alternatieven voor leder afkomstig van de koe. Zalmleer is een mogelijk alternatief, waarmee we jullie graag aan de slag willen laten gaan. Stefanie Maes van Sea Matters deed hier reeds heel wat onderzoek rond. Zij wil makers (lederbewerkers, interieurontwerpers, juweelontwerpers …) uitnodigen om met dit product aan de slag te gaan en nieuwe mogelijkheden en toepassingen te ontwikkelen. 
Ben je geïnteresseerd om met een van bovenvermelde producten aan de slag te gaan of de mogelijkheden te verkennen? Neem dan contact op met Handmade in Brugge: info@handmadeinbrugge.be of 050 69 79 73.