Erfgoedweekend 25 & 26 april

20 in 2020. Zoveel jaar bestaat dit cultureel erfgoedfeest al! Voor deze jubileumeditie duiken we samen met enkele Handmade in Brugge makers de nacht in. Niet altijd even letterlijk, maar wel steeds met een link naar het donkere en tegelijkertijd ook bijzondere van de nacht …

Manu Vanherp
Unieke urnen als laatste rustplaats
zondag 25 april - 14 uur (duur: 1 uur)
Handmade in Brugge maker Manu Vanherp maakt urnen. In het open atelier van Kafé Keramiek demonstreert hij hoe hij te werk gaat. Manu was op zijn negende al gebeten door de ‘keramiekmicrobe’ en zoveel jaar later is keramiek nog steeds helemaal zijn ding. Hij specialiseerde zich in het vervaardigen van handgedraaide urnen die op maat kunnen worden besteld. 

Locatie: Kafé Keramiek (Baron Ruzettelaan 306, Brugge)
Voor deze activiteit moet je reserveren (zoek naar nummer 25)!* 

Maud Bekaert
Op bezoek bij Atelier Wolk
zondag 25 april - 11 uur (duur: 45 min.)
De dood en het verlies van dierbaren staan gelijk met een donkere periode van rouw. Met Atelier Wolk wil Handmade in Brugge letterbeeldhouwster Maud Bekaert het verdriet een plek geven en de herinnering aan de geliefde tastbaar maken. Ze maakt niet alleen grafstenen op maat, maar ontwikkelde ook een collectie teksten rond afscheid in diverse uitvoeringen. Ze vertelt je er graag meer over!

Locatie: Winkel Maud Bekaert - Letters in Steen (Sint-Clarastraat 40, Brugge)
Voor deze activiteit moet je reserveren (zoek naar nummer 56)!* 

foto: Atelier Wolk ©Kathleen Demey


Stefan Vandaele - Jan Dumarey - Karel Goetghebeur - Thomas Vandelanotte
De klok, het nachtlwerk en het nachtleven: met de fiets langs enkele Handmade in Brugge makers
zaterdag 25 april - 20.30 uur en 21.15 uur (duur: 2 uur en 15 min.)
We duiken de avond in met een fietstocht die start bij horloge-en klokkenmaker Jan Dumarey. Daarna verdiepen we ons in het nachtwerk en snuiven de geur van versgebakken broodjes op bij De Broodsmid. Als afsluiter gooien we ons in het nachtleven met een streepje muziek bij Adolphe Sax en Cie en een lekker biertje van brouwer Thomas Vandelanotte van Bourgogne de Flandres.

Locatie: Jan Dumarey (Gistelse steenweg 374, Brugge)
Voor deze activiteit moet je reserveren (zoek naar nummer 68)!* 

*RESERVEREN?
Reserveren kan vanaf zondag 19 april om 10 uur tot donderdag 23 april om 22 uur en gebeurt online via www.erfgoedcelbrugge.be/erfgoeddag2020. Via het nummer bij elke activiteit vind je deze gemakkelijk online terug. 


Ook volgende Handmade in Brugge makers zetten tijdens Erfgoedweekend op eigen initiatief de deuren van hun atelier open:

Birgit Verplancke: workshop lantaarn maken met gerecycleerd glas⎹  Artinglass: demonstratie glasblazen⎹  Katrien Perquy: demonstratie blauwkleuren met indigo⎹  Katrien Perquy en Terre du Nord: intiem nachtelijk salon vol viltcreaties en keramieken objecten geïnspireerd op de schatkamers van Raakvlak⎹  Kantcentrum: lezing over de strijd van kantklossers in tijden van oorlog + expo oorlogskant