De Makersmatch – Match 5

ARVORE
hout, vilt, ecoprint, metaal, ledspot  //  ca h 60/70 cm x d 13/15 cm

Deze staande lamp refereert naar een boom ('arvore' in het Portugees) en laat als het licht brandt, diffuus licht door het textiel schemeren. In deze lichtsculptuur versmelten de natuurlijke materialen. De voet kan worden uitgevoerd in verschillende lokale houtsoorten. De koker uit vilt kan op basis van wol, wol en papier, of wol en zijde. De wol is natuurlijk geverfd en de ecoprint is gemaakt met o.a. Portugese eucalyptus.

Willy Vanhoutte bvba  /  groothandel en one stop shop voor de creatieve houtbewerker
Katrien Perquy  /  textielkunstenaar die technieken als vilten, kantklossen, ecoverven en -printen combineert

PROCES
De match van het houtdraaien met vilten en ecoverven was meteen een interessante combinatie van disciplines die elkaar versterken. Willy Vanhoutte (oprichter van Willy Vanhoutte bvba) voerde het draaiwerk uit, waarna Katrien Perquy in haar atelier schetsen uitwerkte. Zo kwamen ze tot een houten voetstuk waarop een stuk vilt gespannen werd. Samen met Francis Tacq van Willy Vanhoutte bvba was het zoeken naar de juiste vorm en het samenbrengen van verschillende ambachten in één object. Elk kon tips geven vanuit het eigen vakgebied en elkaar zo perfect aanvullen.


Bekijk het filmpje van het proces.


"DE MAKERSMATCH is de ideale aanleiding om elkaars ambacht beter te leren kennen en de mogelijkheden ervan af te tasten."
Katrien Perquy & Francis Tacq, Willy Vanhoutte bvba


"De belangrijkste hindernis die je moet overwinnen, is tijd." 
Francis Tacq, Willy Vanhoutte bvba